Bugun...



MEHMED ZAHİD KOTKU HAZRETLERİNE !

Sekiz yüz doksan yedi, Bursa’nın Kaleiçi, Türkmenzade çıkmazı, yaşadı o sevinci. Baba;Seyyid İbrahim,Peygamber sülalesi, On altı yaşındayken, göç etmiş ailesi. Evliyalar şehrini gelmiş-tavattun etmiş, Senelerce Bursa’da irşad, hocalık etmiş.. İzvat Köyünde hizmet ve gelince Emr-i Hak, Ehl-i Tarik babayı, orada saklar toprak..

facebook-paylas
Güncelleme: 13-11-2023 12:40:15 Tarih: 13-11-2023 12:31

MEHMED ZAHİD KOTKU HAZRETLERİNE !

MEHMED ZAHİD KOTKU HAZRETLERİNE !

Sekiz yüz doksan yedi, Bursa’nın Kaleiçi, Türkmenzade çıkmazı, yaşadı o sevinci. Baba;Seyyid İbrahim,Peygamber sülalesi, On altı yaşındayken, göç etmiş ailesi. Evliyalar şehrini gelmiş-tavattun etmiş, Senelerce Bursa’da irşad, hocalık etmiş.. İzvat Köyünde hizmet ve gelince Emr-i Hak, Ehl-i Tarik babayı, orada saklar toprak..

Mehmed Zahid Efendi, henüz üç yaşındayken, Anne Sabire Hanım, göçtü berzaha erken.. İlk öğretim Bursa’da, Oruç Bey İptidai, Sanayi-i Nefise ile, Mahsem İdadi.. Birinci Cihan harbi, yaşı henüz on sekiz, Çağırıldı askere, kuşatılmış ülkemiz.. Yıllar süren askerlik ve ardından İstanbul, Aradı kendisine Mürşid-i Kamil bir kul. Onu Abdullah Feyzi sohbetine etti ram, Seydişehirli şeyhe, sonsuz saygı-ihtiram..

Edince cumayı Ayasofya’da eda, O an Gümüşhanevi Dergahından bir nida.. Doğunca ta gönlüne,derhal koştu Dergaha, Kabul oldu duası, yönelince Allah’a.. Dağıstanlı Şeyh Ömer Ziyauddin Efendi, Onu bağrına bastı,kabul etti, el verdi.. Tekirdağlı Mustafa Feyzi denen, Efendi, Vefat edince şeyhi, vazifeyi üslendi. Onun ders halkasında uzun seneler kaldı, Derse me’zun kılındı, sonra hilafet aldı. Ramuzu’l-Ehadis ve Delail-i Hayrat’tan, Kaside-i Bürde’yle, sonra Hizb-i A’zam’dan İcazet alıp tek-tek, ders ve sohbetler yaptı, Mü’minlerin kalbine, nurdan tohumlar attı. Ayasofya, Beyazit ve Fatih Medresesi, Ders aldığı mekanlar, orada çınlar sesi.

Hıfzını tamamladı, fıkıh, ilm-i kıraat, Haci Hasib Efendi vermedi ona rahat… Okuttu, yetiştirdi, artırdı irfanını, Döndü,hizmete saldı, O Gönül Sultanını. Babasının mihrabı, ona kaldı emanet, Tam on beş yıl İzvat’ta imamet ve hitabet..

Bursa merkez Üftade Camiinde de hizmet, Cemaat-ı Kübra’ya, İstanbul imiş kısmet.. Kazanlı Abdülaziz Bekkini’nin vefatı, Başlattı Efendiye, İstanbul safahatı.. Dokuz yüz elli iki, Fatih Zeyrek’te imam, Bu güzel hizmette de, altı yıl oldu tamam.. Dokuz yüz elli sekiz, Fatih İskender Paşa, Yirmi iki yıl hizmet, gelir seksenli yaşa.. Gençler Üniversiteli, cami leb a leb dolu. Gelene gösteriyor, gerçek kurtuluş yolu.. Nice akademisyen, bürokrat ve siyasi, Orda erdi kemale,gaye;İslam davası… Sevmez pısırıklığı, sünepe müslümanı, Der;”Hayatına taşı, kalpte mahpus imanı!.. Müslüman iş adamı, Müslüman dürüst tacir, Öz vatanında gurbet, olmamalı muhacir…

Kalkınma hamlesini başlatmalı Müslüman, Uçağını-tankını sana verir mi düşman?!... Neye muhtaç olursa çağdaş dünyada insan, Ona sahip olmalı, akıllı bir Müslüman…” Cami; Üniversite, Üstadımız hocası, Vaaz ve sohbetleri, bir iman fırtınası.. Pazar ikindi sohbet, elde kalem ve defter, Gençler hep not alıyor, sözleri birer-birer… Der ki; “Selam değildir, sadece kuru bir söz, Selam;Dertlere deva, yaş akıttırmalı göz…” Eserleri okunur; “Ana-Baba Hakları, Hadislerle Nasihat ve Yemek Adapları.. Akaid Ehl-i Sünnet, Tezkiretü’l-Evliya, Risale Halidiye, bir çok Faydalı Dua, Mü’minlere Vaazlar ve Cennetin Yolları, Tasavvufi Ahlak’la, Zikrullah Faydaarı..

Peygamber Efendimiz, Mü’minlere Tenbihat, Evrad-ı Şerif ile, zikr, dua, Tesbihat…” Eserleri ülkenin, her biri köşe taşı, Hastalıklar nüksetti, ilerleyince yaşı… Dokuz yüz yetmiş dokuz hasta, hac ve sonrası, Düzeldi oruç tuttu, kabul oldu duası..

Dokuz yüz seksen yılı son hac, Resule veda, On üç kasımda ise, tüm dostlara elveda.. Süleymaniye dolu, cemaat on binlerle, Uğurlandı kabrine dua ve tekbirlerle… Hacı Mahmud Efendi kıldırdı namazını, Duygu yüklü, ihlasla, yaptılar duasını..

On binlerle müridi, seveni de yüz binler, Cenazede göz yaşı, duada mahzun eller.. Süleymaniye onun defnedildiği mekan, Ziyarete gitmeli, insan bulunca imkan.. Nakşi Tarikatının Halidiye Üstadı, Göçünce bu alemden, gitti dünyanın tadı..

Sohbetini dinleyip, eserlerinden ilham Alan tüm dostlarına, olsun binlerce selam!… Nazarıyla kalpleri eder kendisine ram, Ona rahmet ve dua, sonsuz sevgi-ihtiram!.. Seni dinleyen mü’min, gönülden teslim olur, Dünyada tuttun elim, o gün de tut ne olur?!...

NOT; MUHTEREM HOCAMIZ, BİZLERİ TENVİR VE İRŞAD EDEN AZİZ ÜSTADIMIZIN, VEFATLARININ 43. SENE-İ DEVRİYESİNDE BİR KEZ DAHA KENDİLERİNİ RAHMET, MİNNET, ŞÜKRAN VE FATİHALARLA YAD EDERKEN, 43. YIL SONRA AYNI GÜN, İRTİHAL-İ DARI BEKA EYLEYEN MUHTEREME KERİMELERİ, PROF. Dr. MAHMUT ES’AD COŞAN HOCAMIZIN ZEVCELERİ HACI HACER COŞAN VALİDEMİZİN DE BÜYÜK BİR HÜZÜNLE VEFAT ETTİĞİ HABERİNİ ALDIK. ÜSTADIMIZ MEHMET ZAHİD KOTKU HAZRETLERİYLE, MAHMUD ES’AD COŞAN HOCAMIZA, BUGÜN İRTİHAL-İ DAR-I BEKA EYLEYEN HACER COŞAN VALİDEMİZLE TÜM ÖLENLERİMİZE MEVLA SONSUZ RAHMETİYLE MUAMELE EYLESİN. RABBİM MAKAMLARINI CENNET VE ŞEFAATE MEZUN KILINACAKLARIN DA ŞEFAATLERİNE BİZLERİ NAİL EYLESİN. RUHLARI VE ALLAH RIZASI İÇİN EL- FATİHA….




Bu haber 231 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI